Epos BV – (Senior) Inkoper

Locatie: Nijkerk

Epos BV (www.epos-specerijen.nl), gevestigd in Nijkerk is een dochter van Bieze Food Group BV.

Epos BV is producent en leverancier van verse kruiden, specerijen, sauzen, marinades, pesto’s, tapenades en andere smaakmakers. Ze leveren aan de klantgroepen ‘versspecialist & ambacht’ en ‘industrie & retail’. Daarnaast biedt Epos BV totaaloplossingen, zoals een lijn allergeen veilige producten. Bij Epos draait alles om smaak en kwaliteit. Ze zijn sterk gericht op productontwikkeling, waarbij ze de laatste trends volgen en klantgericht denken. Goede service en een flexibele en dienstverlenende opstelling staat daarbij centraal.

De bedrijfscultuur van Epos BV is open en laagdrempelig: mensen voelen zich thuis in de organisatie, initiatief nemen wordt gestimuleerd en men kan open en eerlijk naar elkaar zijn. Binnen de onderneming werken 110 mensen iedere dag om de leveringen naar klanten over de hele wereld mogelijk te maken.

Functie

Epos is op zoek naar zowel een Senior als een Medior inkoop professional. De medior inkoper zal meer op operationeel niveau functioneren dan de senior inkoper die ook op tactisch en strategisch niveau zal opereren.

De rol van de inkoop bevindt zich midden in de organisatie. Als drijvende kracht op inkoop weet je wat er binnen het bedrijf speelt en waar de uitdagingen van het bedrijf liggen. Vanuit de inkoop expertise bepaal je hoe je van toegevoegde waarde hierop kunt zijn.

Als Inkoper ben je veelzijdig bezig. Je koopt grondstoffen, verpakkingsmaterialen en handelsgoederen in, in binnen- en buitenland. Je bent veelal op operationeel niveau actief en voert daarnaast een aantal tactische werkzaamheden uit. Ondanks alle drukte, logistieke uitdagingen en krapte op de markt weet jij de leveringen zeker te stellen en de continuïteit te waarborgen. Recentelijk is een nieuw ERP systeem geïmplementeerd en de functionaliteiten voor inkoop moeten verder geoptimaliseerd worden, zoals P2P en leveranciers & contractmanagement.

In deze rol vind jij het leuk om zowel uitvoerend bezig te zijn als om mee te denken en te werken aan het optimaliseren van de inkoopfunctie. Je bent daarvoor in nauw contact met kwaliteit, R&D, planning en productie om de kaders van de ingekochte producten duidelijk te bepalen.

Als drijvende kracht op inkoop weet je wat er binnen het bedrijf speelt en waar de uitdagingen van het bedrijf liggen. Je onderhandelt op nationaal en internationaal niveau met leveranciers; beheert het assortiment en het inkoop- en prijsbeleid; analyseert markt- en verkoopdata en stelt op basis hiervan strategieën op; gaat samenwerkingen aan en creëert een gunfactor bij relaties.

In deze functie krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een breed werkveld van inkoop. Het brengen van structuur en een integraal inkoopbeleid maken een belangrijk deel uit van werkzaamheden.

Als Inkoper rapporteer je direct aan de Manager Operations.

Uitdagingen in deze rol zijn: Structuur brengen en vastleggen van het huidige inkoopbeleid en omvormen naar een hedendaags modern inkoopbeleid en inkoopstrategie en hierop de organisatie meenemen.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

  • Selectie van leveranciers van grondstoffen en verpakkingsmaterialen in binnen- en buitenland op basis van kwaliteit en leverbetrouwbaarheid;
  • analyseren van de internationale markt voor grondstoffen en het volgen van de relevante ontwikkelingen in deze markt op het gebied van prijs, kwaliteit en beschikbaarheid;
  • zorgdragen voor een effectief en efficiënt contract- en leveranciersmanagement;
  • prijsinzichten genereren (huidig en toekomstig) ten behoeve van de gehele organisatie;
  • opstellen van en bewaken van budgetten met het team;
  • beoordelen en analyseren van inkoopvragen van collega’s en ondersteuning bieden bij kwaliteit- en ontwikkelingsprojecten;
  • coördineren van inkoopactiviteiten van externe dienstverleners;
  • proactief in het zoeken naar kostenbesparingen en efficiency.

Kandidaat

Heb jij ervaring in het werken bij een bedrijf waar je verantwoordelijk was/bent voor de inkoop van food? Vind je het leuk om vorm te geven aan inkoopbeleid en inkoopstrategie. Ben je in staat om zelfstandig te opereren?

Functie Eisen:

–             HBO/Academisch werk en denkniveau, bij voorkeur richting economie of commercie;
–             Nevi 1;
–             ervaring met de inkoop van levensmiddelen in een internationale sterk bewegende markt;
–             commerciële instelling;
–             kennis van ERP systemen (Ervaring met AX is een pré) en MS Office;
–             klantgerichte instelling en uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden;
–             in staat om op verschillende niveaus te communiceren;
–             analytisch en probleemoplossend denkvermogen, met een sterke Hands-on mentaliteit;
–             je bent sterk in onderhandelen, nauwkeurig en flexibel;
–             een goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift en bij voorkeur Duits.

Aanbod

De Inkoper staat middenin de Epos organisatie met verschillende mogelijkheden tot groei. Ze bieden verder een zeer betrokken werkomgeving waar mensen een goede work-life balans ondersteunen. Thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Contact

Laura Versteeg
Laura@trustedconnectors.nl
06-23233600