Finance Manager

Portula
Locatie: Apeldoorn

Bedrijf

Portula Bouw & Ontwikkeling B.V. (in het kort gewoon Portula), gevestigd in Apeldoorn, is een internationale projectontwikkelaar ( https://www.portula-noorwegen.nl/ ). Portula is actief als projectontwikkelaar die hoogwaardige vakantiewoningen in Noorwegen ontwikkelt, bouwt en verhuurt in vooral het luxe segment. Het bedrijf ontzorgt daarbij klanten uit Nederland, België, Duitsland en Noorwegen van A tot Z.

Portula onderscheidt zich in de markt door ruime lokale ervaring en met een uitgebreid portfolio van houten vakantiewoningen die ontwikkeld worden op de meest mooie locaties van Noorwegen. De kernwaarden van het bedrijf zijn ondernemingszin, teamwork en vertrouwen. Binnen de onderneming is een klein team van 6 mensen in Apeldoorn iedere dag aan de slag om een unieke ervaring mogelijk te maken. En in Noorwegen zijn circa zo’n twintig mensen actief met het bouwen en afwerken van de diverse woningen.

Door de sterke groei en vraag naar vakantiewoningen van Portula is het bedrijf op zoek naar een ondernemende en eindverantwoordelijke financial.

Functie

Een positie waarin je niet enkel als finance professional maar ook als strategische business partner kan meedenken met de organisatie.  

Momenteel mogen wij deze organisatie helpen met de zoektocht naar een sterk gepassioneerde en ambitieuze Finance manager. Portula is een private onderneming en je werkt als financial dan ook direct met de eigenaren.  In deze rol ben je dan ook een stevige sparringpartner van de onderneming.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Als hands-on Finance Manager ben je de eindverantwoordelijke voor het opzetten en beheren van de financiële planning en control cyclus. Naast het opzetten van het control framework ben je ook verantwoordelijk voor de financiële administratie, business planning, projectadministratie, forecasting & business cases. Hierdoor beschik je over een zeer gevarieerde rol met niet enkel veel verantwoordelijkheid maar ook slagkracht inzake strategiebepaling! Jij bent het financiële geweten van de organisatie i.s.m. een ervaren financieel medewerker.

Als manager finance zal je ook instaan voor het aanbrengen van verbeteringen en doorvoeren van optimalisaties. Je verbindt cijfers aan strategische doelstellingen en zorgt er mede voor dat de organisatie in financieel opzicht op koers blijft. Op deze manier draag je rechtstreeks bij tot een hogere prestatie en heb je een directe impact op de resultaten. Als financial zit je dus direct aan de tekentafel en ben je het klankbord van het MT om richting te geven aan de groei van de onderneming!

Kandidaat

Heb jij ervaring in het werken bij een bouwonderneming waar je verantwoordelijk was/bent voor finance? Ben jij een energieke professional die zich thuis voelt in een dynamische en informele werkomgeving. Verder ben je in staat om zelfstandig te opereren?

  • Je beschikt over een WO-diploma
  • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring binnen de bouw, bijvoorbeeld accountant in business of als financial controller
  • Kennis van Power BI is een zeer grote pré
  • Je bent nieuwsgierig en innovatief
  • Je bent communicatief sterk, nauwkeurig, resultaatgericht en sociaal
  • Je bent ondernemend van aard en zou op termijn best een stap durven maken naar het ondernemerschap.
  • Je hebt internationale groeiambities
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Aanbod

De Finance Manager staat midden in de groeiende Portula organisatie met verschillende mogelijkheden tot groei.  Portula biedt een zeer betrokken werkomgeving waar mensen een goede work-life balans ondersteunen. Ook zal je enkele malen per jaar naar Noorwegen afreizen om zo contacten te onderhouden met de financiële administrateur en accountant aldaar.

Contact

Laura Versteeg
laura@trustedconnectors.nl
06-23233600

Joost Lanting
joost@trustedconnectors.nl
06-15469498